Cirkulære indkøb

Hvad er cirkulære indkøb egentlig? Og hvordan udføres de i praksis?

Et nyt EU-projekt skal gøre offentlige organisationer klogere på cirkulære indkøb og give inspiration til bedre bæredygtighed, når der købes ind.

Ny inspiration til cirkulære indkøb. I Lolland Kommune skal en virksomhed genanvende emballagen for at blive taget i betragtning til at vinde udbuddet af rengøringsopgaver. Og Syddjurs kommune har oplevet store besparelser på budgetterne ved at lave TCO-beregninger, da der skulle indkøbes nye lyskilder.

Det er nogle af de eksempler man kan læse den best practice rapport om cirkulære indkøb som Miljøstyrelsen har stået i spidsen for. Det er sket som en del af EU projektet SPP regions (sustainable public procurement), og rapporten guider til cirkulære indkøb og oplister gode eksempler.

EU-projektet, som også har deltagelse af Region Hovedstaden, arbejder for at fremme bæredygtigheden i det offentliges indkøb ved at etablere og udvide grønne indkøbsnetværk på tværs af Europa.

Rapporten som Miljøstyrelsen har stået i spidsen for, giver indblik i de vigtigste fokusområder, når der skal gennemføres et cirkulært indkøb. Du kan blive klogere på de fordele, man kan opnå og blive guidet via det gode eksempel.

Læs mere om projektet og find alle projektets best practice rapporter her: http://www.sppregions.eu/resources/reports/

Kilde: IKA

Del dette med dit netværk: