Nyt klimapartnerskab –  Realdania, KL og de fem regioner

Realdania, KL og regionerne sætter turbo på de danske kommuners klimakamp. Klima er en stærk regional- og kommunalpolitisk dagsorden. Kommunerne har i årevis arbejdet målrettet på at fremme den grønne omstilling og reducere CO2-aftrykket, og i regionerne har man vedtaget ambitiøse mål for klima og bæredygtighed.

Nu skal et stort, fælles bidrag på 45 mio. kroner fra Realdania, KL og landets fem regioner sætte turbo på det arbejde og give samtlige af landets kommuner mulighed for at udvikle sammenlignelige klimaplaner med et ambitionsniveau, der lever op til Paris-aftalen. Metoden til disse klimaplaner er udviklet af det ambitiøse internationale bynetværk C40.

20 pilotkommuner er allerede, under overskriften DK2020, i gang med at udarbejde lokale, ambitiøse planer, der viser vejen til netto nul-udledning for kommunen som geografisk område senest i 2050. De internationale standarter fra C40 er i pilotprojektet blevet tilpasset dansk kontekst, og nu inviteres de øvrige kommuner med i den nye fælles indsats ’DK2020 – klimaplaner for hele Danmark’.

Selvom langt de fleste kommuner har mål for CO2-reduktion og ambitiøse planer for vejen derhen, er det ganske få kommuner, hvis klimaplaner i dag flugter med Parisaftalens mål. Det skal det nye partnerskab være med til at ændre. – Ambitionen om at opnå et CO2-neutralt samfund kommer til at få stor betydning for, hvordan vi lever og indretter vores samfund. Alle skal spille en rolle, og kommunerne er tæt på både borgere og virksomheder og kan på den måde drive udviklingen og samarbejdet mellem parterne. Derfor er klimapolitik også lokalpolitik, og med DK2020 sætter vi for alvor skub i udviklingen af ambitiøse kommunale klimaplaner, som lever op til Paris-aftalen og kan sætte retningen for hele Danmark, siger Jacob Bundsgaard, formand for KL.

Skriv en kommentar

avatar
Copy link
Powered by Social Snap