Greenpeace og DI – en verden i vandkrise

Danmark har de teknologiske løsninger, men hvis vi fortsat skal hjælpe verden, er der behov for en politisk strategiplan for vandområdet, mener Greenpeace og DI Vand.

Se hele indlægget af Mads Flarup Christensen, generalsekretær i Greenpeace Norden og Mads Helleberg Dorff, branchechef i Dansk Industri, DI Vand –  har også været bragt i Politiken.

Danmark har et ofte overset internationalt lederskab på vandområdet. Vi har den nødvendige teknologi til at sikre adgang til rent vand og sørge for en bæredygtig udnyttelse af spildevand til energi og andre ressourcer. Vi har flest vandpatenter per indbygger i hele verden, og vandområdets andel af Danmarks samlede eksport er relativt ret høj. Den danske vandsektor har været underlagt ambitiøse miljø- og klimakrav, hvilket har været en løftestang til den globale førerposition inden for udvikling og eksport af vandteknologi og rådgivning.

Over hele verden er mennesker udfordret, fordi de har for lidt vand, urent vand eller for meget vand i form af oversvømmelser. Udfordringerne bliver forværret af klimakrisen, et presset miljø og stigende ulighed. Danmark har de teknologiske løsninger, men hvis vi fortsat skal hjælpe verden, er der behov for en politisk strategiplan for vandområdet, mener Greenpeace og DI Vand. En plan der samler og styrker initiativer inden for regulering, forskning & udvikling og eksport til gavn for vandområdet

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar