SYNERGI – ny bestyrelsesformand

Ny på posten som organisationen SYNERGIs bestyrelsesformand er Morten Helveg Petersen. Her skal den nu forhenværende politiker fortsætte arbejdet med en dagsorden, han kender særdeles godt. Både som tidligere næstformand for Europa-Parlamentets energi- og industriudvalg, ITRE, og som skyggeforhandler på Bygningsdirektivet.

Morten Helveg Petersen ser frem til at blive en del af SYNERGI og fortsætte arbejdet for et langt grønnere og klogere energiforbrug i Danmark og EU. – Jeg har i min tid som parlamentariker haft et godt og tæt samarbejde med SYNERGI og har derfor et indgående kendskab til organisationen, sekretariatet og medlemmerne. Jeg er imponeret over SYNERGIs arbejde, og derfor var jeg ikke i tvivl, da jeg fik tilbuddet om at overtage posten som bestyrelsesformand efter min gode ven, Bendt Bendtsen, siger Morten Helveg Petersen.

Den nye SYNERGI-formand er ikke i tvivl om, at behovet for et stærkt talerør for et effektivt energiforbrug og en ambitiøs implementering af internationale klimaaftaler er lige så stort i dag, som det var, da SYNERGI blev stiftet i 2018.

TAK. CEO i Danfoss, Kim Fausing, var en af initiativtagerne til stiftelsen af SYNERGI tilbage i 2018. Han er glad for, at Morten Helveg Petersen har accepteret pladsen for bordenden i SYNERGIs bestyrelse, og takker samtidig afgående formand Bendt Bendtsen. – Vi skylder Bendt en kæmpe tak for hans utrættelige indsats, siden vi stiftede SYNERGI. Hans kendskab til både skiftende regeringer og Folketinget samt til Europa-Parlamentet og EU-Kommissionen har været afgørende for at udbrede kendskabet til energieffektivitet. Han var den rigtige formand for den rigtige organisation på det rigtige tidspunkt, siger Kim Fausing.

Bendt Bendtsen siger dog ikke siger helt farvel til SYNERGI. Han fortsætter således i en rolle som seniorrådgiver og vil særligt bidrage til organisationens arbejde i EU.

Del dette med dit netværk: