Industriforum – grønt og robust energisystem

En række virksomheder indenfor energi, rådgivning og industri bliver en del af Dansk Fjernvarme, der opruster interessevaretagelsen med Industriforum. Brancheforeningen Decentral Energi har afsluttet sin generalforsamling, hvor en enig medlemskreds har besluttet af blive en del af Dansk Fjernvarme og dermed nedlægge Decentral Energi for i stedet at oprette Industriforum.

Med oprettelsen af det nye Industriforum styrker Dansk Fjernvarme grundlaget for sin interessevaretagelse og vil i fremtiden også repræsentere de dele af industrien, der har varmeproduktion; såsom gartnerier, teglværker, malterier, etc., leverer eller fremstiller decentrale energianlæg, biogasanlæg og lignende.

INTERESSE FOR SEKTORKOBLING, OVERSKUDSVARME. – Det er en styrkelse af energisektoren, at vi nu konsoliderer sektoren yderligere og dermed bliver endnu mere tydelige omkring, hvem der har viden, opbakning og ekspertise indenfor de enkelte områder. Jeg er derfor meget tilfreds med, at vi nu opretter Industriforum, som medlemmerne i det nu forhenværende Decentral Energi har givet så stor opbakning til at blive en del af, siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.

En række af de aktiviteter som brancheforeningen Decentral Energi har gennemført, fortsætter i regi af Dansk Fjernvarme. Det gælder bl.a. den årlige Energipolitiske Konference i starten af oktober på Christiansborg, årsmøde, temadage om varme, elektricitet, ESG, etc.

– De selskaber, der hidtil har været medlemmer i Decentral Energi, er i vid udstrækning kendetegnet ved, at de har interesser indenfor sektorkobling, overskudsvarme og i det hele taget at sikre et grønt og robust energisystem, der holder hånden under samfundet. Det flugter i meget høj grad med det, vi i Dansk Fjernvarme arbejder med. Også derfor er det er en god nyhed for dem og for os, men også for det grønne Danmark, siger Kim Mortensen.

Det nye Industriforum vil fremadrettet blive sekretariatsbetjent af Dansk Fjernvarme, der har hovedkontor i Kolding samt et større sekretariat centralt i København.

Del dette med dit netværk: