PENGE TIL ØKO-KØKKENER
40 millioner kroner af til en køkkenomstilling, der skal fremme økologi og klimavenlig mad i de offentlige køkkener.
Flere og flere danskere går allerede efter det lille røde ø-mærke, når de handler ind, og det skal de offentlige køkkener i højere grad også kunne.
Sammen med sine støttepartier har regeringen besluttet at lave en køkkenomstillingspulje med i alt 40 millioner kroner, som skal støtte klima- og økologiomlægning i de kommunale, regionale og statslige køkkener. – Der er flere eksempler på kommuner og offentlige køkkener, der er rigtig langt med økologien, og jeg håber, det her vil få endnu flere i den retning. Det er super vigtigt, at de køkkener, der gerne vil, har gode muligheder for at eksekvere på ambitionen, som i sidste ende vil være godt for klimaet, danskernes sundhed og det økologiske marked, siger fødevareminister Rasmus Prehn.
De offentlige køkkener tilbereder dagligt 800.000 måltider, og ifølge forskning serverer offentlige køkkener typisk også sundere og mere klimavenlig mad.
Pengene afsættes over en fireårig periode med 10 millioner kroner årligt og kan bl.a. understøtte efteruddannelse af køkken- og ernæringspersonale.