37 nybrudsskabende idéer får 105 mio.

Ny grøn forskning støttet med 105 millioner kroner. Grøn forskning i Danmark er netop blevet 37 nye, grønne forskningsidéer rigere med i alt 105 millioner kroner fra Danmarks Frie Forskningsfond. Midlerne går bl.a. til forskning i 3D-printet kød, grønnere undervisning i gymnasierne, lagring af CO2 og organiske solceller. Hver forskningsidé får støtte for op til 2,8 millioner kroner og løber over tre til fire år. 37 forskningsprojekter er valgt ud som de bedste og mest nybrudsskabende idéer blandt 337 ansøgninger til Danmarks Frie Forskningsfond inden for grøn forskning.

– Grøn forskning er mere end nogensinde afgørende for, at vi som samfund kommer i mål med vores grønne ambitioner. Derfor bliver jeg både tryg og stolt, når jeg kan se, at så mange af Danmarks dygtige forskere har budt ind med relevante og potentielt banebrydende idéer, udtaler bestyrelsesformand Maja Horst.

De 105 millioner til grøn forskning er en del af den politiske aftale om fordeling af forskningsreserven i 2022, hvor Danmarks Frie Forskningsfond har fået til opgave at udmønte midler inden for det politisk fastsatte tema ’Grøn forskning’. Danmarks Frie Forskningsfond lægger vægt på at støtte forskernes egne initiativer inden for grøn forskning, og fonden støtter idéer inden for og på tværs af alle videnskabelige hovedområder.

Del dette med dit netværk: