KURSUS: BÆREDYGTIGE INDKØB

Ny IKA-certificering i offentlige bæredygtige indkøb på trapperne. Første modul skydes i gang af Rambøll og PlanMiljø. Undervisningen vil være en blanding af undervisning med case/workshopbaseret tilgang og en række oplægsholdere, der hver har gjort vigtige erfaringer med bæredygtige og/eller offentlige indkøb. Kursusformen bliver en vekselvirkning mellem fysisk og online undervisning – også for at reducere transportbehov.

Egne udfordringer vil blive inddraget – og der forhåndsvarsles hjemmearbejde mellem modulerne.  Offentlige myndigheder indkøber for cirka 380 milliarder kroner om året. Det er derfor en stor ”muskel”, som kan være med til at trække markedet i en mere bæredygtig retning. Det kan dog være udfordrende at implementere bæredygtighed i udbud, for hvordan findes viden om hvilke krav, der er rigtige at stille, eller hvordan udarbejdes krav eller evalueringsmodeller, der tager tilstrækkelig højde for bæredygtighed?

Det er de helt store ord og løfter, der er i spil i lanceringen af det nye IKA-kursus. Der er tale om “en certificering, der kommer hele vejen omkring det bæredygtige indkøb med fokus på ressourcer, miljø og klima”, får deltagere lovning på.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar