Ih, hvor er det kommunalt!

Rækken af besynderlige politiske beslutninger på rådhuset i København, vil ingen ende tage. Nu vælger man at fyre et topprofessionelt bureau, der dygtigt har skaffet internationale event til hovedstaden – og det samtidig med, at der skyder stadig flere hoteller op? Det er et flertal af de 11 medlemmer i Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune vil fra næste år gøre det til en kommunal opgave at tiltrække store kultur- og sportsbegivenheder til hovedstaden. Imod stemte Venstre og Liberal Alliance.

Standby.dk: ”Helt til grin” og ”kritisabel beslutning,”. Sådan siger Dansk Erhverv; mens Wonderful Copenhagen kalder Københavns Kommunes beslutning en ”de facto nedlæggelse af WoCo’s event-indsats.”Opgaven med blandt andet at tiltrække mega-events til København ligger i dag hos Wonderful Copenhagen. Ændringen i kommunen sker som del af et såkaldt effektiviseringsforslag, hvor kommunen ved at overtage opgaven anslår, at den kan spare de 2,4 millioner kroner årligt som den i dag giver som tilskud til WoCo på dette område.

I spidsen for kultur- og fritidsudvalget står kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld fra Alternativet, der ikke har ønsket at udtale sig til TV 2 Lorry. Ifølge kommunen sker ændringen blandt andet for at spare penge og sikre en bedre koordination i tiltrækningen af mega events. Københavns Kommune vil i stedet oprette et Eventråd, hvor kommunen sammen med Region Hovedstaden, Sport Event Danmark og Wonderful Copenhagen skal samarbejde.

I en kommentar til den kommunale beslutning siger Lars Ramme Nielsen, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i arbejdsgiverforeningen Dansk Erhverv, til STANDBY.dk: – Vi er meget skeptiske – private investorer vil næppe være med til at medfinansiere tiltrækning af for eksempel mega events til København uden at få indflydelse. Beslutningen er helt til grin. Vi er stærke modstandere af at kommunalisere et område som dette; vi tror ikke kommunen har forudsætninger eller agiliteten for at klare denne opgave.

Dansk Erhverv mener, at Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg har truffet to kritisable beslutninger. Dels har udvalget besluttet at opgaven med at udvikle og byde på events til København fremover skal ligge i kommunen og ikke i Wonderful Copenhagen. Dels halveres event-budgettet til 2,4 millioner kroner. – Det er uforståeligt, at Københavns Kommune vælger at hjemtage opgaven med at tiltrække events, når der er en velfungerende privat aktør i form af Wonderful Copenhagen, der er organiseret som en erhvervsdrivende fond, med betydelig indflydelse fra virksomheder i turismen, siger Lars Ramme Nielsen. Ifølge Dansk Erhverv bør arbejdet med at fastholde og udvikle Københavns position på eventområdet fortsat ligge i Wonderful Copenhagen. – Arbejdet med at sikre nye, internationale events til hovedstaden er et stort og langsigtet arbejde, der forudsætter kommercielle kompetencer og netværk hos internationale beslutningstagere. Derfor virker det som halsløs gerning at hjemtage opgaven. Det er særligt problematisk at beskære og kommunalisere indsatsen i en tid, hvor der over 8.000 nye hotelværelser på vej siger Lars Ramme Nielsen og tilføjer: – Wonderful Copenhagen har gennem mange år opbygget en stor ekspertise, viden og netværk og er i international sammenligning blandt de bedste til at engagere private aktører og bidrage til strategisk udvikling.

 Wonderful Copenhagen har gennem mange år opbygget en stor ekspertise, viden og netværk og er i international sammenligning blandt de bedste til at engagere private aktører og bidrage til strategisk udvikling. Og Kit Lykketoft, kongreschef i Wonderful Copenhagen, siger: – I Wonderful Copenhagen er vi meget bekymrede over Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning, som, hvis beslutningen realiseres, de facto er en nedlæggelse af Wonderful Copenhagens event-indsats. Vi har både en mangeårig viden og erfaring samt det velfungerende apparat, der skal til. Eventopgaven løses af Wonderful Copenhagen i synergi i forhold til den øvrige indsats for at markedsføre byen internationalt i tæt samarbejde med byens partnere i Meetingplace-netværket. Det ligner en hovsa-beslutning – særligt i lyset af, hvad det er for en opgave, kommunen nu påtager sig. I forbindelse med bud på internationale events, spiller lobbyvirksomhed en stor rolle. Derfor deler vi eventledernes bekymring for, hvad det her vil betyde for København som event-by fremover, med alt hvad der følger med af turismemæssig omsætning og international eksponering af København.”

KILDE: https://standby.dk/haard-kritik-af-koebenhavns-kommune/

 

 

Del dette med dit netværk: