Grøn sommernyhed fra Fyn

Vi vil forme en branche, hvor det centrale er: God plast er genbrugsplast. Sådan lyder det fra Dansk PE Svejsning i Vissenbjerg på Fyn

Vores ambition er derfor, at vi kan rådgive andre virksomheder i plastbranchen om, hvordan man starter sit eget genanvendelsesprojekt med et lille set-up for ikke at blive sårbar over for lovkravene. For ikke at være afhængig af de store indsamlervirksomheder, der tager betaling for at fjerne plastaffaldet. Og for ikke at være afhængig af at skulle indkøbe ny plast til forretningen.

Vi vil snart kunne tilbyde rådgivning i forhold til finansiering af genanvendelsesprojektet, bæredygtighed og markedsføring af samme – altså en totalløsning, der består af teknisk rådgivning til et lille set-up til genanvendelse fra egne plastrester samt rådgivning i den dertil hørende administrative del såsom fondssøgning, ESG-rapportering og publicering.

Når virksomheden Dansk PE Svejsning i Vissenbjerg på Fyn,  skærer rør og plader af plasttypen polyætylen til, neddeler man resterne. De vaskes og smeltes herefter til ny plast. Plast, der blandt andet kan bruges til køreplader og faskiner. Ambitionen er, at virksomheden fremover også vil kunne bruge metoden på plasttyperne PP og PVC. Dansk PE Svejsning kan dermed spare 57 ton CO2 og 480.000 kr. årligt.

Virksomheden vil selv vaske, presse og på sigt måske ekstrudere den overskydende plast og bruge en kompressionsstøber, som kan gøre produktionsprocessen mere fleksibel i forhold til, hvilken type materiale der kan bearbejdes og til hvilket formål eller produkt. Ideen er så god, at den er blevet kåret som Børsen Bæredygtig Case 2024.

Del dette med dit netværk: