Forvandlingsprojekt Randers

Projekt skal over en 30-årig periode omdanne Flodbyen Randers fra havneområde til en moderne og central bydel lige ved Gudenåens munding ved Randers Fjord. Randers Kommune og AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, har indgået en aftale om et arealudviklingsselskab for det store byudviklingsprojekt, Flodbyen Randers. Aftalen rummer den langsigtede udvikling i den centrale del af Randers – og NIRAS, Grandville og Sleth er med på opgaven.

Midt i naturen, i midten af Randers og med afsæt i et havneområde skal en ny bydel, Flodbyen Randers, udvikle sig. AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme og Randers Kommune har derfor indgået en aftale om et fælles arealudviklingsselskab for det store byudviklingsprojekt, Flodbyen Randers.

Ud over AP’s og Randers Kommunes egne ressourcer består projektorganisationen af NIRAS, Grandville og SLETH. Projektet skal over en 30-årig periode omdanne Flodbyen Randers fra havneområde til en moderne og central bydel lige ved Gudenåens munding ved Randers Fjord. Martin Haslund Lange fra NIRAS er en del af projektlederteamet i Flodbyen Randers og glæder sig til at komme rigtigt i gang med projektet.

– Når man som rådgiver får muligheden for at være med i et projekt, der på mange måder vil ændre Randers, kan man ikke undgå at blive utrolig glad og stolt. Med hele vores organisation i ryggen og med fokus på kvalitet, mere bæredygtighed og innovation vil vi gøre vores til, at udviklingen af Flodbyen bliver den succes, den fortjener, fortæller Martin Haslund Lange.

Med aftalen om arealudviklingsselskabet forpligter AP Ejendomme sig til at købe 27 procent af de forventede i alt 170.000 etagemeter byggeretter i første og anden etape af projektet. Derudover har AP Ejendomme forkøbsret på yderligere 23 %. Grundarealet, som arealudviklingsselskabet skal udvikle i etape 1 og 2, er på i alt 245.000 m2. De byggeretter, som ikke købes af AP Ejendomme (50-73 % af de samlede byggeretter) udbydes til salg til andre udviklere og investorer via arealudviklingsselskabet.

Udviklingen af Flodbyen Randers muliggøres af, at Randers Havn flytter længere ud i Randers Fjord og dermed frigør en række områder, som kan blive til den nye bydel. Samtidig vil der blive tænkt i klimasikring og sammenhæng til den eksisterende by.

Del dette med dit netværk: