SKI indleder opgør med dyre indkøbsvaner
SKI og en ekspertgruppe har nu besluttet, at indlede et opgør med de alt for dyre offentlige indkøbsvaner. Nye aftalevilkår skal fremme en mere grøn indkøbsadfærd. Længere leveringstider og øgede mindstebeløb for ordrer, skal sikre færre og større leveringer – for dermed at reducere klimabelastningen ifm. leverancer.
Har tidligere kortlagt problemet med dyre indkøbsvaner. Ifølge KL koster håndtering af en transaktion 170 kroner. Branchedirektør i DI, Jakob Scharff vil gerne, at der sættes mere fokus på fænomenet ”småindkøb”. Han kalder det helt overordnet for en dyr vane – både i økonomisk og klimamæssig forstand. Kommuner kan med fordel samle deres indkøb på færre ordrer. DI har kortlagt problemet via en analyse, der er udarbejdet på baggrund af data fra SKI. Du kan finde den samlede analyse her: https://www.danskindustri.dk/offentlig-privatsamarbejde/analyser/arkivmappe—analyser/analysearkiv/2021/2/stor-variation-i-andelen-af-kommunernes-smaindkob/
KAN VENTE. Gitte Vangsø, der er kantineleder i Aalborg Kommune og en del af SKIs ekspertgruppe, tror på, at de nye SKI-tiltag vil få en positiv effekt på indkøbsadfærden. Med 200 spisende om dagen har Gitte Vangsø altid ekstra tallerkener og andet udstyr på lager, hvis der skulle opstå et akut behov. Og når der er brug for at købe nyt, kan hun sagtens vente et par dage ekstra: – Vi skal handle ansvarligt, og det gør vi blandt andet ved at samle vores indkøb. Man kan selvfølgelig have sine grunde andre steder, men jeg kunne ikke drømme om at bestille en enkelt ting. Jeg kan godt vente fem dage på et spækbræt. For mig giver det rigtig god mening at samle indkøbene. Det er både billigere for mig, for leverandøren og på den grønne konto.