SKI: Fællesindkøb af urologi- og diabetesartikler

SKI skal udbyde to nye aftaler: diabetesartikler og urologiprodukter.

De to aftaler skal sikre, at kommunerne får de kendte produkter i høj kvalitet – til en lavere pris. Opskriften bliver et tæt samarbejde med brugere, marked og kommunale kontinens- og diabetessygeplejersker. – Vi skal både tilgodese brugernes ønsker og markedets forventninger. Vi skal tage højde for innovationen på markedet og regeringens nye life science-strategi, så vi kan skabe god konkurrence. Til sidst skal vi evaluere kvaliteten af de indkomne tilbud, så vi sikrer, at vi får den rette kvalitet. Sådan lyder meldingen fra Christian Lunding, udbudsdirektør i SKI.

BESPARELSE. SKI’s analyser viser, at kommunerne samlet set kan spare i omegnen af 170 mio. kr. på de nye aftaler over en periode på fire år.

Den 12. marts 2021 vedtog styregruppen for den fælleskommunale indkøbsstrategi, at SKI skal udbyde to nye aftaler: en for diabetesartikler og en for urologiprodukter. De to fælleskommunale indkøbsaftaler skal sikre høj kvalitet og større råderum til den primære sundhedssektor i kommunerne.

I SKI ser udbudsdirektør Christian Lunding frem til at gå i gang med de nye udbud, som kan spare kommunerne en masse ressourcer og give tiltrængt luft i en presset økonomi.- Når kommunerne går sammen om at udbyde diabetes- og urologiprodukter, kan vi få økonomien til at række længere, uden at vi går på kompromis med kvaliteten. Både fordi vi kan opnå bedre priser og vilkår i fællesskab, end vi kan hver for sig, og fordi kommunerne sparer ressourcer på ikke at skulle lave egne udbud. SKI har med lignende udbud af bl.a. sygeplejeartikler, genbrugshjælpemidler og bleer vist, at det kan lade sig gøre at sikre en høj kvalitet – ikke mindst fordi både brugere, branche og kommunernes fagpersonale er involveret i hele udbudsprocessen,” siger han.

Sammen med markedet og med patientforeninger, brugere og kontinenssygeplejersker, diabetessygeplejersker og andre fagprofessionelle i kommunerne skal SKI nu finde ud af, hvordan de to udbud skal skrues sammen.

Når udbudsarbejdet på de to kommende aftaler går i gang, vil SKI invitere kommunerne til at deltage i ekspertgrupper. Ekspertgrupperne vil bestå af indkøbere og fagpersoner som kontinens- og diabetessygeplejersker. Deres rolle bliver sammen med SKI at få alle brugernes og leverandørernes inputs til at mødes, så der bliver stillet de rette krav til produkterne.

Læs hele SKI-nyheden her: : https://www.ski.dk/nyheder/faellesindkob-af-urologi-og-diabetesartikler-skal-sikre-hoj-kvalitet-og-storre-raderum-i-kommunerne/

Del dette med dit netværk: