Mere SMV-medvirken, tak!

Virksomhedsforum for enklere regler har fra 2012 frem til 2019 fungeret som et uafhængigt rådgivende organ for regeringens arbejde med at lette erhvervslivets omkostninger og medvirke til at gøre det enklere – billigere og lettere – at drive virksomhed i Danmark Medlemmerne af Regelforum har på sit seneste møde vedtaget en række anbefalinger, som nu sendes til regeringen Forummet har bl.a. sendt 9 anbefalinger, som vil styrke iværksætteres og små virksomheders mulighed for at deltage i og konkurrere om offentlige indkøb og udbud.

Flere undersøgelserviser, at det er svært for små virksomheder og iværksættere at byde på offentlige indkøb. Denne problemstilling har Regelforum sat fokus på i det nyeste bundt af anbefalinger til regeringen.  Regelforum har blandt andet sendt en anbefaling til regeringen, som styrker iværksætteres og SMV’ers mulighed for at blive udvalgt i udbud med prækvalifikation. Forummet anbefaler, at det skrives ind i udbudsloven, at ordregivere kan lægge vægt på virksomhedsprofiler, herunder iværksættere og SMV’er, i forbindelse med udvælgelse af ansøgere.

Paul Mollerup, formand for Erhvervslivets EU- og Regelforum, udtaler: – Det er ærgerligt, at mange små virksomheder oplever det som vanskeligt at byde på offentlige indkøb og udbud. En kontrakt med det offentlige giver små og nystartede virksomheder mulighed for at teste og validere deres produkt eller løsning. Derfor kommer vi nu med 9 konkrete bud på, hvordan det kan blive lettere for de små virksomheder og iværksættere at byde på offentlige opgaver.

Del dette med dit netværk: