Genanvendelige multimoduler til institutioner

ABC Pavilloner udlejer genanvendte moduler: Ny daginstitution i Resenbro huser godt 100 børn. En stigende efterspørgsel på leje af særligt daginstitutioner har givet ekstra travlhed hos den midtjyske modulproducent ABC Pavilloner, som netop har afleveret en midlertidig daginstitution til Resenbro øst for Silkeborg. Daginstitutionen er opbygget af multimoduler, hvor op mod 75 procent af materialerne genanvendes.

72 børnehavebørn og 30 vuggestuebørn har netop fået nye rammer at boltre sig i efter etableringen af den midlertidige institution, Børnehuset Stidalsvej i Resenbro. Det er den midtjyske modulproducent ABC Pavilloner med base i Engesvang, der står bag leverancen i en totalentreprise. Den midlertidige institution er på i alt 896 kvadratmeter og fordeler sig på 22 moduler, som Silkeborg Kommune lejer af ABC Pavilloner.

– Vi oplever generelt en stigende efterspørgsel på leje af moduler til eksempelvis daginstitutioner, da særligt priserne på byggematerialer som bekendt er steget markant. Det betyder, at det bliver mere attraktivt at leje moduler, da udgifterne hertil fastsættes fra starten, forklarer Dennis Holm Vegeberg, afdelingsleder ved ABC Pavilloner.

Daginstitutionen i Resenbro er opbygget af en særlig type multimoduler, hvor op mod 75 procent af materialerne kan genanvendes. Modulerne til dette projekt har således været i brug hos andre kunder tidligere og er blevet ombygget, så de matcher kravene i denne opgave. – Vi analyserer og kvalitetssikrer løbende vores arbejdsprocesser i forhold til modulerne og sikrer dermed, at så mange materialer og byggekomponenter som overhovedet muligt bliver genanvendt i stedet for at ende som affald. Det er et vigtigt skridt på vejen mod vores målsætning om at halvere vores CO2-udledning i 2025 sammenlignet med 2018, siger Dennis Holm Vegeberg.

Resenbro-projektet har været underlagt en stram tidshorisont, som har gjort netop modulbyggeri meget relevant. Modulerne er nemlig blevet ombygget i ABC Pavilloners produktion samtidig med, at selve byggepladsen er blevet klargjort. Kontrakten blev indgået i starten af oktober 2022, og allerede i midten af marts er daginstitutionen klar til indflytning.

– Det er en stor fordel både for kunden og for os, at vi kan arbejde på modulerne i produktionen sideløbende med, at byggepladsen gøres klar. Det ville være meget vanskeligt i et projekt af denne størrelse at opføre det som traditionelt byggeri på samme korte tid. Vi er derfor rigtig glade for at kunne aflevere de knap 900 kvadratmeter daginstitution i løbet af godt fem måneder, lyder kommentaren fra ABC Pavillioner.

Del dette med dit netværk: