Ændring af udbudsloven er på regeringens lovprogram

Får Udbudsdanmark en særlig julegave i år? Sådan spørger SKIs adm. direktør Signe Lynggaard Madsen i et opslag på LinkedIn,

Og hun svarer selv: Nu må vi se, når @Erhvervsministeriet i december sender lovforslag i høring. Ændring af udbudsloven er på regeringens lovprogram, og den korte beskrivelse får forhåbningerne i vejret.

Udbudsloven skal justeres, så vi får endnu mere fleksibilitet og klarhed ind i det offentlig-private samarbejde. Der er alt for mange transaktionsomkostninger for leverandørerne og det offentlige som ikke er værdiskabende. Dem vil vi til livs. Til gavn for både virksomheder og offentligt indkøb.

På tværs af markedets parter er vi enige om en række ændringsforslag, som vi håber at finde i den nye udbudslov. Bla. bedre adgang til ændring af udbudsmaterialer, så vi mindske annullationerne og transaktionsomkostningerne, og kan skrue op for den sunde fornuft.

Derudover er lov om Klagenævn for Udbud også kommet på lovprogrammet. Så spændende! For vi har behov for et opgør med den negative side af vores klagekultur. Det er ikke klagerne vi skal til livs!

Se: https://lnkd.in/eNzZ7dJ9

Del dette med dit netværk: