Pris, pris og pris – der handles på pris – og mindre på grønt og klima!

Jakob Scharff Branchedirektør at DI – Dansk Industri sender en klar december-hilsen: Kære politikere og offentlige indkøbere: Kom nu for alvor ind i kampen og få gang i de grønne indkøb. Opfordringen fra virksomheder som bl.a. ArkilElis DanmarkAalborg Portland A/SLemvigh-Müller A/S og samlet i DI – Dansk Industri er ikke til at misforstå. Uanset de gode intentioner om at gøre de offentlige indkøb mere grønne, så oplever aktørerne fortsat, at prisen er det eneste afgørende, når der handles med de offentlige kroner!

Det er meget klare udsagn fra virksomheder, der almindeligvis ikke taler højt i samfundsdebatten – og et klart signal om, at hvis ikke private leverandører tager teten sker der ikke noget.

Vi stemmer i. Der er god grund til intensiv og hård bearbejdning af ”plejer”. Succeskriteriet for offentligt indkøb er som altid  besparelser målt på indkøbspris. Den offentlige sektor agerer totalt klima-uansvarligt. Det gode spørgsmål er … hvordan kommer vi videre? Hvilke og hvor stærke “aha-oplevelser” skal der mon til?

Del dette med dit netværk: