Ros til klimaudspil

Plus Pack-direktør Camilla Haustrup Hermansen, der også er formand for klimapartnerskabet for affald, vand og cirkulær økonomi roser regeringens klimaudspil. Det giver partnerskabets anbefalinger en nøglerolle. Regeringens klimaudspil er et drømmeudspil på affaldsområdet, fordi det præsenterer en ny vej frem.

– Jeg er utroligt glad for, at regeringen anerkender potentialet i cirkulær økonomi og i at få erhvervslivet til at omstille sig med henblik på at øge eksporten. Jeg er spændt på at følge, hvordan regeringen vil omsætte sine visioner om cirkulær økonomi til praksis, siger Camilla Haustrup Hermansen.

Klimapartnerskabet og regeringens udspil passer som hånd i handske med Plus Pack-direktørens egen hverdag, hvor kunderne skal flyttes fra tidligere tiders produkter til nye løsninger med mere genanvendt materiale.

Ifølge Camilla Haustrup Hermansen kan det være en udfordrende proces. Virksomheden skal forklare kunderne, hvorfor det er vigtigt at gå fra emballage i materialer, der er svære at genanvende, til nye typer materialer, der lettere kan få nyt liv efter endt brug. Genanvendte materialer kan ofte have indflydelse på produktets udseende og pris.

– Jeg håber, at klimaudspillet bliver forhandlet på plads med målet om at genanvende 80 procent af plasten. Det kan forhåbentlig gøre det nemmere for hele vores branche at udvikle løsninger med fokus på at øge genanvendelsen af materialer, siger Camilla Haustrup Hermansen til DI Business.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar