Rod i tidsplanen
Digitaliseringsstyrelsen: Grunddataprogrammet skal “replanlægges”. Det betyder forsinkelser på 1 år. Arbejdet med systemet forventes afsluttet medio 2018.
It-projektet var sat til en foreløbig pris på mere end en halv milliard kroner, men med forsinkelsen bliver regningen endnu større.
– Det vil koste ekstra, når programmet bliver forsinket. De eksisterende registre vil skulle køre videre et år længere, og de udgifter vil ramme, men vi ved ikke endnu, hvor stor regningen for forsinkelsen bliver, siger den ansvarlige i Digitaliseringsstyrelsen, Rikke Hougaard Zeberg til JyllandsPosten..
Den forventede afslutning af grunddataprogrammet var planlagt til medio 2017, men programmet står nu overfor en replanlægning, der udskyder programmet med ca. 1 år. Der har været en række udfordringer for arbejdet med ejendoms- og adressedata, hvilket har gjort det nødvendigt at udarbejde en ny tidsplan for grunddataprogrammet.
Som en konsekvens af replanlægningen bliver data tilgængelig på datafordeleren i en ændret kadence, men alle data med undtagelse af ejendomsdata og adressedata bliver tilgængelige i løbet af 2017, lyder meldingen fra Digitaliseringsstyrelsen.
JP har også talt med vicedirektør i Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering Søren Reeberg Nielsen, han forklarer, at forsinkelsen også ses som et udtryk for rettidig omhu, forklarer. – Det er ganske betydelige samfundsværdier, der er afhængige af ejendomsdata, og derfor skal det virke, når vi lancerer programmet. Ejendoms- og adressedata danner grundlag for belåning, ejendomsskat og for oplysninger til f.eks. politi og beredskab,« siger han til Jyllands-Posten.
JP har forgæves søgt at få svar fra Skatteministeriet at svare på, hvilke konsekvenser forsinkelsen får for danskernes nye ejendomsvurderinger, som skal bygge på data fra samme registre. Efter planen skal et nyt ejendomsvurderingssystem i september 2018 vurdere de danske ejendomme.