Kæmpemarked for varmepumper

Energistyrelsen har gennem mange år understøttet forretningsmodellen “Varmepumper på Abonnement”, men succesen er udeblevet. Nu syntes interessen at være vakt hos Fjernvarmeselskaberne. Dansk Fjernvarme har nu rettet fokus på et nyt kæmpestort marked at servicere. Det er de mange tusinde private boliger, der fortsat opvarmes med gas eller olie, der er kommet i Fjernvarmeforeningens søgelys.

Dansk Fjernvarme vil med et helt nyt koncept kaste sig over en fælles løsning til individuel opvarmning. – Vi har taget initiativ til at udvikle et nyt koncept, hvor vi kan tilbyde boligejere med naturgas og især oliefyr et bæredygtigt alternativ. Et koncept, hvor vi medvirker til at sikre grøn omstilling i alle dele af vores boligopvarmning. Også udenfor det der i dag er vores naturlige fjernvarmeområder, siger formand Jesper Frost Rasmussen om Dansk Fjernvarmes nye tiltag til Energy Supply.

Foreningen har kig på de 500.000 boliger, der i dag enten opvarmes med gas eller olie. Og de skal omstilles til grøn varme, lyder meldingen. Jesper Frost Rasmussen: – Vi har viljen til at sikre den grønne omstilling i vores boliger. Dansk Fjernvarme vurderer at ud af de 500.000 boliger kan op til 200.000 boliger omstilles til fjernvarme.

Dansk Fjernvarme har hentet inspiration på Djursland. Hos det lille Trustrup-Lyngby vand- og varmeværk har man allerede gode erfaringer med konceptet.

Planen er, at der skal oprettes fem regionale selskaber, der skal bygge videre på de lokale fjernvarmeselskabers kendskab til nærområdet.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar