Blame-game i kommunalt ”IT-monopolbrud”?

Monopolbruddet, der skulle frigøre kommunerne fra KMD’s monopol på it-løsninger og via tværgående støttesystemer skabe konkurrence med udgangspunkt i et bedre fremtidigt og sammenhængende katalog af kommunale it-systemer, syntes at sprække. Gevinsterne ved at konkurrenceudsætte monopolområderne, bl.a. i for af øget/bedre/bredere digitalisering og lavere samlede it-udgifter, har fortsat årelange udsigter.

FRA EN ENELEVERANDØR TIL EN ANDEN. Næsten 25 tidsplaner fra organisationen Kombit for monopolbruddet har set dagens lys – og det siden 2015.  Dette vidner om kommunernes mangel på parathed og forberedelse til monopolbruddet. En proces, der fortsat har endog lange udsigter med at blive tilendebragt. Det, der skulle rumme lavere omkostninger til IT og føre til tidsaktuelle systemer, frigørelse og prisreduktioner, lader fortsat vente på sig. Situationen er også, at KMDs tidligere eneleverandørrolle nu stort set er overtaget af en ny dominerende spiller: Netcompany. Netcompany har næsten i en “copy and paste manøvre overtaget eneleverandør rollen. Såvel i mange af de større systemer, men også bilateralt imellem Netcompany og enkeltkommuner, der ser naturlige fordele i direkte relationer med den nye storleverandør til den offentlige digitalsering.

Nu syntes der så at udvikle sig et ”blame-game” om økonomien. Dette kommer fra KOMBIT, fortæller Computerworld. Kombit overvejer genudbud af skolesystemet ”Aula”, er ikke faldet i Kombit-smag. Der er stærk utilfredshed at spore med Netcompanys skyhøje priser for videreudvikling. Netcompany har sat en alt for høj pris for sin seneste release. Det mener Kombit, fortæller Computerworld. Kombit overvejer nu at finde en anden leverandør til platformen, der bliver brugt i alle landets kommuner.Netcompany vil have en alt for høj pris for videreudviklingen af skolernes kommunikationsplatform Aula. Sådan fastslår Kombit i en statusmail, som Computerworld er i besiddelse af. https://www.computerworld.dk/art/255006/kombit-overvejer-genudbud-af-aula-staerkt-utilfreds-med-netcompanys-skyhoeje-priser-for-videreudvikling?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=daglige

AFVISER BLANKT. Leverandøren Netcompany har svært ved at genkende Kombits beskyldninger om for høje Aula-priser: Kombit får allerede rabat på drift og support, lyder et svar. Coronakrisen og den øgede digitalisering har skabt endnu højere krav til udviklingen af Aula, lyder det fra Netcompany efter Kombit har beskyldt selskabet for at tage overpris for platformen. Netcompany afviser blankt, at selskabets pris for Aula er for høj. (foto: André Rogaczewski er medstifter og administrerende direktør i det danske IT-selskab Netcompany)

Del dette med dit netværk: