Aktuel forsyningspolitik
Troels Mylenberg – tidligere politisk redaktør på TV2 på Dansk Fjernvarmemøde: – Energipolitik trak før i tiden ikke store overskrifter, men det er anderledes nu. Det diskuteres på et meget højt politisk niveau af en masse, der ikke ved meget om energi og forsyning, citerer Dansk Fjernvarme. – Og fordi vælgerne heller ikke ved så meget om det, så giver det jer i fjernvarme- og forsyningsbranchen en helt særlig rolle. Det har aldrig været vigtigere for jer at træde ind på scenen og komme med jeres bud og holdninger. Derfor har det aldrig været vigtigere for sådan nogle som jer at blande jer i energipolitikken. I har ikke engang tid til at sidde her, sagde Mylenberg.
Han bekræftede, at der er substans i, at senest valg blev døbt ”Klimavalget”. Undersøgelsen viser nemlig, at det rent faktisk var en klimavalg på tværs af aldersgrupper og vælgergrupper. Ja helt ind i partierne var der tale om, at vælgerne stemte med klimaudfordringerne in mente. – 55 procent af alle vælgere på tværs af partier svarede i den sidste uge op til valget, at klimaet var det vigtigste ved netop det valg, lød det fra Troels Mylenberg, der understregede, at det fx også var gældende for de vælgere, der tidligere havde stemt på Dansk Folkeparti og gjorde det igen i 2019,anførte han.
Den helt store udfordring for de politiske partier netop nu er, hvordan de skal handle på, at så stor en del af befolkningen – i hvert fald ved valget i 2019 – anså klimaet som helt centralt for, hvor de ville lægge deres stemme. Som Mylenberg nævnte, så er der meget, der tyder på, at partierne stort set er enige om tilgangen og løsningen på mange af klimaudfordringerne, når de befinder sig i forhandlingslokalerne. Problemet er snarere, når de er uden for forhandlingerne og skal tale til og med vælgerne.