Forsvarets Ejendomsstyrelse: Bestikkelse og mandatsvig

En tidligere kontorchef i Forsvarets Ejendomsstyrelse, er nu idømt seks måneders betinget fængselsstraf og samfundstjeneste – og det i en sag om bestikkelse og mandatsvig af særlig grov karakter.

Samtidig er to leverandører dømt for at give bestikkelse til den tidligere kontorchef og en tidligere projektleder i styrelsen. Det er Vestre Landsret, der har idømt den tidligere kontorchef i det tidligere Forsvarets Ejendomsstyrelse, seks måneders betinget fængselsstraf og samfundstjeneste for medvirken til mandatsvig af særlig grov beskaffenhed og for at have modtaget bestikkelse.
    
BESTIKKELSE & PERSONLIG VINDING. Den tidligere kontorchef har i tre tilfælde i en periode fra januar 2014 til december 2019 ladet Forsvarets Ejendomsstyrelse betale for henholdsvis et køkken, en markise og hvidevarer, som han fik leveret i sit private hjem af nogle af styrelsens leverandører. Kontorchefen havde i samme periode ansvar for bl.a. at godkende tilbud og fakturaer fra leverandører til vedligeholdelsesprojekter i Forsvarets Ejendomsstyrelse. -Jeg er tilfreds med dommen, der viser, at det er meget alvorligt, når offentligt ansatte tager mod bestikkelse og bruger deres position til personlig vinding. Det går både ud over skatteborgerne, der i sidste ende betaler for varerne, men også tilliden til de offentlige myndigheder i det hele taget, siger Jens Kjærgaard, anklager, Statsadvokaten for Særlig Kriminalitet(SSK).

TO LEVERANDØRER DØMMES OGSÅ. Ud over dommen til den tidligere kontorchef har retten dømt to leverandører for at have medvirket til mandatsvig og have ydet bestikkelse til både den nu dømte kontorchef og en tidligere projektleder i Forsvarets Ejendomsstyrelse. Alle tre dømte skal derudover betale erstatning til Forsvarets Ejendomsstyrelse.

De to leverandører er idømt betinget fængsel på henholdsvis fire måneder og 60 dage. Sagen har oprindeligt omfattet den tidligere projektleder, som også var tiltalt for mandatsvig og bestikkelse. Sagen mod den tidligere projektleder blev udskudt og afgjort ved Retten i Holstebro 5. januar 2024, hvor den tidligere projektleder blev idømt fængselsstraf i 3 år. Fængselsstraffen blev gjort delvist betinget.

Del dette med dit netværk: