Umulige konsortier

Gulvmand Michael Pedersen og andre små håndværkere føler sig smidt ud af Odense Kommune efter ny udbudspolitik. Det fortæller Fyens.dk

Prima Gulve, har stået for gulvvedligehold i Odense Kommunes børnehaver, klubhuse og koncerthus i mere end to årtier. Det er slut nu. Årsagen er, at der fra 1. januar skal leves op til nye regler. Det har medført, at alle opgaver overgået til ét firma – en direkte udløber af Odense Kommunes udbud af serviceopgaver op til 50.000 kroner. Opgaverne er udbudt i fire-årige rammeaftaler, og fra 2016-2019 skal i alt ti firmaer løfte opgaverne fra 0 til 50.000 kroner.

– Jeg har mistet 50 procent af min omsætning, og jeg opgav på forhånd at byde på rammeaftalen. Jeg er kun mig selv, og jeg havde ikke en jordisk chance for at løfte opgaven alene, fortæller ejeren af Prma Gulve til Fyens.

Odenses nye rammeaftal rammer en række små håndværkere. Gulvmanden fra Odense står ikke alene. Han får opbakning fra kolleger og også fra flere organisationer, inklusive Håndværker- og Industriforeningen i Odense.

Odenses by- og kulturrådmand, Jane Jegind (V) (foto), lytter til kritikken og lover at se på forslag til nye regler, der forbedrer situationen, Hjun uderstreger at administrationen i Odense alene har fulgt de anvisninger, som byrådet har dikteret.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar