Ellen Trane Nørby, ny formand for DANVA

Tidligere minister, folketingsmedlem og nuværende bestyrelsesformand for forsyningsselskabet SONFOR, Ellen Trane Norby er valgt til formand for DANVA.

Ellen Trane Nørby er taknemmelig for en entydig opbakning og siger, der er tungtvejende grunde for hende til at arbejde for drikkevand, spildevand og klimatilpasning.

– Vandselskaberne skal kunne understøtte samfundet med de behov, det har: – Vandsektoren er centrum for forandringen af verdensordenen. Ressourcer, vand og klima er helt centrale for såvel sikkerhed, bæredygtig udvikling, vækst og levemuligheder både i og uden for Danmark. Vandselskaberne skal håndtere klimaudfordringerne, vi skal sikre drikkevandressourcerne, og vi er garanten for en endnu bedre håndtering af byernes spildevand. Derfor skal vi have en ny lovgivningsramme og økonomisk regulering, så vand og forsyningsselskaberne kan investere i nye renseteknologier af spildevandet, løsninger til håndtering af klimaforandringer, samt oprettelsen af grundvandsparker til fremtidssikring af det danske drikkevand direkte fra vandhanen.

Del dette med dit netværk: