Konkurrencesnyd?
I årets første tre måneder har Region Syddanmark modregnet i alt 2,8 mio. kr. i regionens betaling til BIOS. Årsagen er, at BIOS ikke leverer det bestilte antal ambulanceberedskaber, og det koster altså selskabet omkring 1 mio. kr. om måneden. Dertil kommer, at BIOS skal betale en bod, men den er endnu ikke beregnet for 1. kvartal.
Bios har lige siden selskabet i september 2015 overtog ambulancedriften i store dele af Region Syddanmark haft store problemer med at skaffe mandskab til ambulancerne, og nu mistænker Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Falck for at have misbrugt sin position til at forhindre redderne i at lade sig ansætte hos Bios.
– Jeg kan bekræfte, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har sendt en meddelelse om betænkning til Falck. Jeg ønsker ikke at sige yderligere nu, da der er tale om en verserende sag, siger kontorchef Jacob Schaumburg-Müller fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen til TV SYD.
Falck afviser. – Jeg vil gerne understrege, at Falck ikke er enig i de hypoteser, der er fremsat i den meddelelse, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har sendt til os, siger Falcks koncernchef Allan Søgaard Larsen i en pressemeddelelse. Allan Søgaard erkender, at selskabet i enkelte tilfælde har leveret for voldsomme verbale udfald både internt og eksternt om konkurrenten. Men Falck mener ikke, at der er tale om overtrædelse af konkurrencelovgivningen.
Konkurrencestyrelsens udmelding om en mistanke om, at Falck kan have spændt ben for BIOS, overrasker dog ikke Liberal Alliances medlem af regionsrådet, Marianne Mørk Mathiesen. – Som regionspolitiker har jeg undret mig over, at Falck ikke har fritstillet flere reddere efter, at de mistede kontrakten. Det er en mærkværdig ansættelsesprocedure, siger hun til TV SYD.
Falck meddeler, at virksomheden er klar til at arbejde tæt sammen med myndighederne i den videre proces. – Det er vigtigt for Falck, at vi får fjernet mistanken om, at vi har overtrådt lovgivningen, siger koncernchef Allan Søgaard Larsen.