Vejle: Udgangspunktet er resiliens
Byrådets vision for Ny Rosborg fortæller om en ny resilient bydel – med fokus på mennesker og plads til boliger, erhverv og friluftsliv. Det er en grøn bydel, hvor der stilles krav til arkitekturen, og hvor kultur og bæredygtighed er en selvfølge. Tre teams skal gøre Ny Rosborg til en helt speciel bydel.
Vejle Kommune er på vej til at sætte nye standarder for byudvikling. Der er store ambitioner på spil. Byrådet ønsker, at der sættes nye standarder for byudvikling, som andre byer i Danmark og i andre dele af verden kan lære af. Ikke mindst de andre byer i netværket 100 Resilient Cities, altså 100 byer på verdensplan, der arbejder med resiliens, som Vejle er med i som den eneste by i Danmark.
Økonomiudvalget har nu udvalgt tre aktører til den første fase af konkurrencen. De tre er Adept ApS, Arkitema A/S og Møller og Grønborg A/S. Udvælgelsen af de tre teams er sket ud fra en samlet vurdering, hvor der er lagt særlig vægt på de enkelte teams kompetencer, organisering og referencer. – De tre teams har nu fortalt os, hvad de er i stand til at udføre. Så jeg har høje forventninger om, at vi i forlængelse af Fjordbyen med Bølgen og Fjordenhus og en rekreativ perle som Mariaparken kan fortsætte med at udvikle byen med arkitektur og byrum i verdensklasse, pointerer borgmester Jens Ejner Christensen.
De tre teams skal udarbejde visionsskitser og strategiske udviklingsprincipper for bydelen og arbejder i første fase sideløbende med ideer og koncepter for den nye bydel.