Fra gamle duge til kokkejakker
Ord er blevet til handling hos mange restauratører, som nu i stigende grad vælger beklædning med lavt klimaaftyk. Det fortæller DFD.
En synlig konsekvens af den grønne bevidsthed er en øget interesse for DFD upcy-serien, hvor bl.a. kokkejakkerne er produceret af gamle duge.
Hvordan kan vi gøre vores restaurant mere bæredygtig? Det er spørgsmålet, som mange i branchen stiller sig selv i disse år – og med ganske god grund. Bæredygtighed bliver prioriteret i langt højere grad, og det understreges blandt andet af, at restauranter siden 2020 har kunnet modtage en grøn Michelin-stjerne som belønning for deres flid med at undgå madspild, bruge lokale råvarer og genbruge i et stort omfang.
– Vores oplevelse er, at der gennem flere år har været fokus på bæredygtig adfærd hos vores restaurantkunder. Nu ser vi, at der begynder at blive eksekveret på visionerne og fundet konkrete løsninger. I flere store danske byer agerer restauranter som frontmovers i den bæredygtige udvikling med en klar og tydelig holdning til emnet. Og det vækker genklang hos gæsterne, fortæller Barbara Riemann, Key Account Manager i DFD. Hun følger branchen tæt gennem daglig kontakt med de største kantiner, restauranter og restaurantkæder i Københavnsområdet.
DFD har sat bæredygtighed højt på agendaen, både for at skabe en bevidsthed om vores egen miljøpåvirkning og for, at bakke restaurantkunder op i ønsket om en grønnere retning inden for beklædning, tekstiler og vaskeservice.