Svanemærkning af Lekolars bestseller
Lekolar tog tidligt teten i sin branche, når det gælder etisk og miljømæssig bæredygtig produktion. De har blandt andet længe siddet som eksperter i den svenske Kemikalieinspektions dialoggruppe, der driver initiativet Giftfri Förskola. Her arbejder virksomheden for at kravene til leverandører, og især kontrollerne, bliver skærpet.
– Alle som tilbyder materialer, legetøj og møbler til skole og daginstitutioner har et ansvar. Som Nordens største leverandør føler vi et stort ansvar for, at produktionen skal være bæredygtig og produkterne sikre, siger Annika Thomasson, som er produktchef i Lekolar.
At virksomhedens bedst sælgende opbevaringsserie Kubus nu er godkendt til Svanemærkning er endnu et bevis på, at virksomhedens mangeårige miljø- og bæredygtighedsstrategi er vellykket.
Midt i de mindstes hverdag
– Det føles ekstragodt at lykkes med at svanemærke en så stor og populær møbelserie. Kubus står for trygge og sikre produkter, der står midt i de allermindstes hverdag, siger Annika Thomasson.
At svanemærke et produkt er en lang og grundig proces, hvor alle stoffer og materialer skal kontrolleres og vurderes Der bliver set på hele processen – anvendelse, produktion og recirkulering. Alt skal være testet og dokumenteret for at blive godkendt. – Svanemærkningen gør det nemt for kunderne at træffe fornuftige og sikre valg ud fra et bæredygtigt perspektiv. De kan stole på at kvaliteten er høj og materialerne lever både op til skrappe miljø- og kemikaliekrav.
Giftfrit, trygt og sikkert
Mærkningen sikrer, at en lang række miljø- og/eller sundhedsskadelige kemikalier ikke er anvendt ved fremstilling af de svanemærkede møbler, fx fluorstoffer, ftalater og tungmetaller. Men også at sikkerheden er høj for dem, som arbejder i produktionen. – Den høje kvalitet på såvel håndværk som materiale er ikke mindst vigtig. Møbler som holder længe bidrager selvfølgelig til et mere bæredygtigt samfund, afslutter Annika Thomasson.