Scharff: Bør offentlige indkøb og CSRD-direktivet kobles?

Offentlige indkøb og CSRD-direktivet har ikke meget med hinanden at gøre… Men det burde de!

EU har som en del af ”Green Deal” besluttet, at øge kravene til virksomhedernes rapportering af bæredygtighed. Fra og med i år skal alle store virksomheder med over 250 ansatte rapportere om deres arbejde med den bæredygtige omstilling, herunder ned igennem hele deres værdikæde. Et vigtigt tiltag, fordi det skaber indsigt i virksomhedernes indsatser, mål og resultater. Spørgsmålet er, om vi som borgere og virksomheder ikke har de samme behov for pålidelige og sammenlignelige oplysninger, når det gælder de offentlige organisationer?

Hvordan implementeres de grønne skåltaler i konkrete mål og resultater i de organisationer, som politikerne selv står i spidsen for? Hvorfor skal eksempelvis Københavns Kommune, med sine 45.000 ansatte, ikke underlægges samme krav? Det spørger branchedirektør i DI – Dansk IndustriJakob Scharff om i dagens Politiken.

Den offentlige økonomi fylder meget i den danske samfundsmodel. Der indkøbes for intet mindre end 448,5 mia. kr. om året – knap 16 pct. af BNP.

Ved at underlægge det offentlige samme målepunkter og rapporteringskrav som i det private, får vi et fælles grønt sprog og kan arbejde sammen om et fælles mål.  Det vil skabe sammenhæng og harmonisering i tilgangen til den grønne omstilling, lette samarbejdet mellem virksomheder og det offentlige og gøre det lettere at kommunikere indsatsen og dokumentere resultaterne.

Hvem ved, måske kan vi i fremtiden bruge rapporteringen i de offentlige udbud? I sidste ende er vi i samme båd.

Læs debatindlægget via linket Dansk Industri: Hvorfor i alverden skal Københavns Kommune med sine 45.000 ansatte ikke underlægges samme krav som industrien? – politiken.dk – betalingsmur

Del dette med dit netværk: