Meyers kantiner med svanemærke
Meyers Kantiner arbejder på en ny bæredygtighedsstrategi. Strategien skal sætte cateringkoncernen i spidsen for Danmarks grønne fødevareomstilling.
Meyers cirka 100 kantiner og køkkener skal hver måned levere CO2-rapporter til hovedkontoret, mens mere end 400 kokke løbende skal uddannes i at kreere klimavenlige retter. Og køkkenchefernes bonusordning bliver delvist bundet op på mængden af grøntsager, de serverer for ca. 40.000 daglige gæster. Målet er, at der i 2030 skal være halvt så meget CO2 på tallerkenen som i 2018. Sådan lyder målet i en ny klimastrategi fra landets næststørste kantinevirksomhed.
Meyers får nu fem kantiner certificeret med Svanemærket. Det fortæller Sustainreport. Bæredygtighed er i dag et must for de store kantineoperatører, som nu skal leve op til nye skærpede krav til madspild for at få Svanemærket. Meyers satser på økologi og flere lokale produkter. De ansatte i fem store virksomheder kan sætte sig til bords i kantinen med god appetit og god smag i munden. Som ekstern leverandør har Meyers som de første herhjemme fået certificeret kantinerne efter Svanemærkets nyeste krav. Jesper Lykke Wacherhausen, COO i Meyers, fortæller, at der er sket et afgørende ryk de seneste to år. I dag er bæredygtighed en præmis, man skal levere på for at være på markedet. -Vores salgsargument og differentiering ligger i måden, som vi gør det på. Mange af vores kunder har selv løftet arbejdet med klima og bæredygtighed, og her er kantinedriften et område, som både er meget synligt og forholdsvis let at tage fat på, siger han.
Læs artiklen her: Meyers får fem kantiner certificeret med Svanemærket (sustainreport.dk)