Fokus på bæredygtige alternativer
Tanken bag Karoline har været at skabe en ergonomisk skolestol, der bidrager til at løse miljømæssige udfordringer. – I Lekolar arbejder vi meget med bæredygtighed og har blandt andet udarbejdet en rapport, hvor vi fortæller om vores arbejde med livscyklusanalyser og sætter tal på vores totale miljøpåvirkning. Vi er stolte over at give vores kunder mulighed for at vælge et bæredygtigt alternativ i et fornuftigt prisleje og gøre vores for at bidrage til at løse miljømæssige udfordringer med et produkt som understøtter den cirkulære økonomi, siger den danske markedschef for Lekolar Tina Salbæk.
Fra affald til skolemøbel. Lekolar vil reducere mængden af plastaffald. Vi er derfor gået sammen med Upcycling Scandinavia for at genbruge og omdanne affaldet til noget værdifuldt og smukt – den bæredygtige skolestol Karoline. Skolestolen Karoline skiller sig ud ved ikke blot at have en skal, der er fuldt genanvendelig, men også fremstillet i 100 % genbrugsplast. Den er gennemtænkt ned til mindste detalje – der er tænkt på alt fra håndtering og transport til kvalitet, ergonomi og bæredygtig produktion.
– I Lekolar er vi meget stolte af at stå bag en stol, der, foruden at være miljøvenlig, er nem at montere og har en god ergonomi og kort leveringstid. Det var desuden vigtigt for os at skabe en skolestol, som passer til alles budget. Alle skal have råd til at tænke bæredygtigt, udtaler produktchef Kristofer Eidelöf.
Basis farvesorterede plastgranulater. – Til hver stol bruges der 1,9 kg farvesorterede plastgranulater, som støbes til en ny skal på en fabrik i Danmark. For at plasten skal være 100 % genanvendelig, skal returplasten farvesorteres, inden den bliver til granulat. Stolen vil kunne fås i fem farver, hvor tre kommer fra svensk returplast og to fra dansk, siger Erik Serritslev Jørgensen, som er en af stifterne af Upcycling Scandinavia.