Silkeborg investerer i fremtidsvarme

Silkeborg Forsyning har netop skrevet kontrakt om levering af henholdsvis et 20 MW biomasseanlæg og en 22 MW varmepumpe. Det er sket med virksomheden Dall Energy og Exodraft Energy. Det oplyser Silkeborg Forsyning. Det kommende biomasseanlæg bliver på 20 MW, mens varmepumpen bliver på 22 MW. Biomasseanlægget skal ifølge pressemeddelelsen primært omdanne have- og parkaffald fra private haver og offentlige arealer til fjernvarme, mens varmepumpen er en luft/vand pumpe. – Det er mere vigtigt end nogensinde, at vi i Silkeborg Forsyning ikke er afhængige af få energikilder til vores varmeproduktion. Med aftalerne om biomasseanlægget og den nye varmepumpe er vi sikret en flerstrenget fjernvarmeforsyning, hvor vi kan levere effektiv og konkurrencedygtig varme, siger Søren Kristensen, bestyrelsesformand i Silkeborg Forsyning.

De nye anlæg skal indgå i varmeproduktionen sammen den eksisterende 30 MW elkedel og en ny 50 MW elkedel. Dertil kommer forsyningsselskabets store solvarmeanlæg, der blev opført i 2016 og røggaskondenseringsanlægget fra 2019. De nye anlæg kommer efter planen i drift og kan producere fjernvarme i slutningen af 2024. Den nye elkedel på 50 MW testes i løbet af denne vinter og vil efterfølgende blive taget i brug og indgå i fjernvarmeproduktionen.

GOD FORRETNING. I dag forsynes omkring 56.000 forbrugere i Silkeborg Kommune med fjernvarme fra Silkeborg Forsyning, og det antal bliver forøget i de kommende år. Med udbygningen af fjernvarmeværket har Silkeborg Forsyning taget et meget stort skridt mod sin erklærede målsætning om at gøre sig uafhængig af naturgas som energikilde og tilmed at levere en CO2 -neutral fjernvarme senest i 2030. – Frem mod 2028 kigger vi jo også frem mod – om muligt – at byde velkommen til omkring 12.000 nye fjernvarmeforbrugere, det kræver en større varmeproduktion. Med de nye anlæg vil nye og eksisterende kunder se frem til fortsat at kunne modtage fremtidssikret, komfortabel og konkurrencedygtig fjernvarme, siger Jens Bastrup, administrerende direktør i Silkeborg Forsyning.

Målsætningen blev præsenteret i 2016, og når den nye varmepumpe og det nye biomasseanlæg er tages i anvendelse ultimo 2024, vil de sammen med elkedlen kunne producere fjernvarme med en CO2 reduktion på ca. 83 procent i forhold til 2016. De forskellige kilder til fjernvarmeproduktionen vil også betyde, at Silkeborg Forsyning står bedre rustet mod voldsomme prisstigninger på enkelte energikilder. Fjernvarmeproduktionen bliver mere fleksibel, da man kan anvende de energikilder, som giver bedst mening.

Del dette med dit netværk: