Årsberetning – Klagenævnet for Udbud

HELLE LORENTSEN BØGESKOV / Advokat (L) hos Viltoft på LinkedIn: I en periode, hvor os udbudsnørder næsten får abstinenser fordi, der kommer meget få kendelser fra Klagenævnet for Udbud, er det ekstra værd at lægge mærke til den årsberetning for 2023, som Klagenævnet netop har udgivet. Samtidig med udgivelsen af årsberetningen er praksisoversigten også opdateret. Praksisoversigten er et virkelig nyttigt værktøj, når man hurtigt vil finde kendelser om et bestemt emne.

Og så må man som udbudsnørd mest af alt glæde sig over, at det lave antal kendelser, vi oplever p.t., passer ind i de senere års tendens med et fald i antallet af klager. Således faldt antallet af klager til Klagenævnet fra 100 i 2022 til 72 i 2023. Klager kan være nødvendige at indgive, men det generelle fald er nok udtryk for, at vi alle sammen på flere punkter har vænnet os til at bruge udbudsloven/forsyningsvirksomhedsdirektivet og på flere strækninger ved, hvor der kan være noget at komme efter, og hvor der nok ikke er det.

Helle Lorentsen Bøgeskov er en del af VILTOFT’s team af udbudsspecialister og har mange års erfaring med at rådgive specialiseret om udbudsret og entrepriseret på både strategisk og dag-til-dag-niveau.

Del dette med dit netværk: