Etisk Handel hylder indkøb

“Vi hylder de gode og inspirerende eksempler”, lyder parolen. Indkøbspris uddeles til de, som har gjort et ekstra stort stykke arbejde med at bidrage til ét eller flere af Verdensmålene gennem deres indkøb.

Vi hylder dem, som også kan inspirere andre virksomheder og organisationer til at følge trop og hæve ambitionerne. Så har du gode eksempler på indkøb eller initiativer – store som små, som bidrager til ét eller flere af verdensmålene, så indstil dem til prisen Verdens Bedste Indkøber.

Det gør en betydelig forskel for planeten, når virksomheder og offentlige organisationer indkøber mere bæredygtigt – både på den grønne og sociale bundlinje. Derfor skal vi hylde de bedste, grønneste og mest initiativrige indkøbere, og du kan bidrage ved at indstille en virksomhed, institution eller organisation til prisen ’Verdens Bedste Indkøber’.

Vinderen udvælges på baggrund af følgende tre kriterier:

  • Fokus på bæredygtighed: I hvilken grad bidrager indkøbet/initiativet til bæredygtighed og arbejdet med at nå verdensmålene?
  • Skalerbarhed og effekt: Er der tale om en betydelig effekt og kan tiltaget skaleres, fx ved at andre lader sig inspirere af det?
  • Nytænkning: Adskiller tiltaget sig fra den måde, der normalt arbejdes med indkøb på?

Danske virksomheder, organisationer og offentlige indkøbere har gennem deres indkøb markant indflydelse på belastning af kloden. Alene den offentlige sektor køber ind for ca. 410 mia. kroner om året – bare i Danmark. Men det er ikke kun klimaet og miljøet, som vi påvirker gennem indkøb, det er også arbejdsforhold og levevilkår i de lande, hvorfra vores varer bliver produceret og købt. Det gælder alt fra produktion af kuglepenne, computere, kontorstole til maden i kantinen.

Mulighederne for at gøre en reel indsats for at indfri verdensmålene er store, hvis erhvervslivet og offentlige organisationer indkøber mere bæredygtigt og ansvarligt – det skal denne pris sætte fokus på.

Frist den 8. november 2024. Fristen for at sende en indstilling er 8. november. Prisen uddeles på Forum for Bæredygtige Indkøb og Partnerskab for Offentlig Grønne Indkøbs årlige konference for bæredygtige indkøb den 25. november 2024.

Indstilling til prisen Verdens Bedste Indkøber indsendes på: www.verdensbedsteindkøber.dk

Del dette med dit netværk: