Grønne udviklingsmilliarder i spil

Regeringen og aftalepartierne Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet er nået til enighed om rammer for etablering af, hvad der kaldes: Danmarks Grønne Fremtidsfond. Med en samlet kapacitet på solide 25 milliarder kroner skal fremtidsfonden være med til og direkte bidrage til en national og global grøn omstilling, der kan understøtte op til 27.500 grønne job. Sådan skriver Finansministeriet i en pressemeddelse.

Baseret på erfaringer med tidligere investeringsprojekter forventes det, at Fremtidsfonden kan blive løftestang for privat finansiering i et omfang op til 85 mia. kr. Samlet set kan Danmarks Grønne Fremtidsfond derved generere op mod 110 mia. kr. til finansiering af grønne virksomheder og projekter.

Nu tager vi hul på et vigtigt kapitel i den grønne omstilling. Med Danmarks Grønne Fremtidsfond på 25 milliarder kroner kan vi give et rygstød til danske grønne løsninger, som kan gøre gavn både herhjemme og i resten af verden. Danmark og danske virksomheder har i mange år gået forrest med udviklingen af grøn teknologi, og Fremtidsfonden vil bidrage til, at vi kan fastholde vores grønne førerposition og skubbe samfundet i en mere bæredygtig retning. Samtidig kan vi understøtte tusindvis af grønne job i en tid, hvor regeringen har fokus på den økonomiske genopretning af vores samfund, siger finansminister Nicolai Wammen.

Organisationen Dansk Industri tager positivt imod den nye fond: – Vi er stærke inden for grøn teknologi, og det er noget af det, vi skal leve af i fremtiden. Den Grønne Fremtidsfond er vedtaget i forbindelse med finansloven sidste år. Men coronakrisen gør det endnu vigtigere, at vi satser og investerer”, siger underdirektør Peter Thagesen.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar