Det Nationale Klimatopmøde 2022

Klimatorium inviterer d. 17 og 18 august på klimatopmøde – fysisk i Lemvig eller virtuelt

Temaet for året nationale klimatopmøde hos klimatorium er “Jorden i balance”. Jordens ressourcer bliver i dag brugt hurtigere end de genskabes, derfor stiller klimatopmødet skarpt mod den nødvendige omstilling. Den første dag vil være præget af en opdeling mellem fire spor: Cirkulær økonomi, CO2 reduktion, klimatilpasning og vandteknologiske løsninger. Anden dagen vil således bruges på at samle op og vidensdele, samt en endelig paneldebat.

 

For at vende udviklingen skal der ske radikal forandring af vores levevis. Vi skal tænke anderledes, omlægge ressourceforbrug, produktion, affaldshåndtering og genbrug. Vi skal vænne os til en ny virkelighed med øget fokus på klimatilpasning og begrænsede ressourcer. For at komme i balance er der brug for, at vi giver mere tilbage til Jorden end vi tager. Det er andre ord for den regenerative tilgang. Det er blevet tydeligt, at energipolitik også er sikkerhedspolitik, hvilket helt aktuelt har skabet et momentum for at accelerere den grønne omstilling i Europa.

 

Dette års Klimatopmøde stiller skarpt på den nødvendige omstilling, samt hvordan vi derigennem kan bidrage til at skabe en bedre jordklode. Fokus er på at vise tilgange og konkrete eksempler, som kan inspirere og vise veje – det er der brug for i Danmark og globalt!

 

Konferencen finder sted d. 17 og 18 august, 2022 hos Klimatorium samt Synergien i Lemvig, eller ved virtuel deltagelse. Tilmelding samt mere info kan findes her.

Verdens 7,8 mia. mennesker bruger årligt langt flere ressourcer end Jorden kan genskabe på et år. Global Footprint Network oplyser, at i 2021 faldt Earth Overshoot Day den 29. juli. Året forinden var det næsten en måned senere!

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar