Aalborg Portland: Kæmpe CO2 reduktion i sigte

Aalborg Portland og Regeringen indgår aftale, der forpligter Aalborg Portland til at levere minimum 660.000 tons CO2-e reduktion, og til at samarbejde om yderligere reduktioner. Samarbejdsaftalen skal se som en skabelon for fremtidige samarbejder med andre store danske udledere.

– Vi har sat vores egne 2030-mål, men kan komme længere med samarbejde, partnerskaber og de rette rammevilkår, siger Michael Lundgaard Thomsen, direktør for Aalborg Portland. Med samarbejdsaftalen vil Aalborg Portland blandt andet satse på energieffektivisering, udfasning af fossile brændsler, CO2 -fangst og anvendelse og øget forbrug af alternative eller CO2-neutrale brændsler, lancering af grønne cementprodukter og levering af CO2-neutral fjernvarme til +75.000 husstande.

– Regeringens nydannelse om samarbejdsaftaler med virksomheder om reduktion af CO2 er meget perspektivrig og ligger oplagt i forlængelse af klimapartnerskaberne. Derfor bakker vi op om initiativet og er glade for at være den første virksomhed, der indgår en sådan aftale. For os og mange andre virksomheder er den grønne omstilling ikke en simpel ting, som vi kan gennemføre på egen hånd. Vi er grundlæggende afhængige af de politiske rammevilkår, som bl.a. meddefinerer vores konkurrenceevne, udviklingsmuligheder og efterspørgsel, siger Michael Lundgaard Thomsen, direktør for Aalborg Portland.

Del dette med dit netværk: