Mennesker og digitalisering

– Jeg har den grundholdning, at fokus skal ligge både på faglighed og på mennesker. Det menneskelige aspekt er den vigtige komponent i it-projekter. Nogle gange bliver jeg karakteriseret lidt som ham humanisten, og det er ikke helt forkert. Jeg tror simpelthen ikke, at man kan lykkes som it-projektleder, hvis ikke man har et kæmpe fokus på menneskene i og omkring hvert projekt, sådan siger projektdirektør i KOMBIT Peter Lykke Egelund.

Et it-projekt er en kombination af mange ting, som skal lykkes, ikke mindst teknologien, men at få sat det rigtige hold i projektet, at motivere, at bygge og vedligeholde formelle og uformelle relationer – alt det og meget mere skal der til, understreger han.

Aktuelt har KOMBIT travlt med at implementere nogle af de store samfundskritiske it-systemer, som de har arbejdet på længe. Det er blandt andet systemet for syge-/dagpenge og kommunernes ydelsessystem til kontanthjælpsområdet, hvor KOMBIT er ved at være to tredjedele igennem. Læs interview med Peter Egelund her: https://www.kl.dk/nyheder/digitalisering-og-teknologi/2021/september/projektdirektoer-kend-den-vigtige-komponent-i-it-projekter/

Del dette med dit netværk: