Sol(energi) til Kongeriget

112 fodboldbaner. Det er de 2 solcelleparker beliggende i hhv Nees ved Lemvig samt solcelleparken ved Horslunde på Lolland et nyt partnerskab drejer sig om.  Sammen vil de to parker dække ca. 14.500 husstandes årlige elforbrug med vedvarende energi fra sol. Det svarer til, at en by som Ikast udelukkende blev forsynet med solenergi.

– Solenergi er et interessant supplement til vindenergi og rummer et stort forretningsmæssigt potentiale. Vi tror på, at solenergi over de kommende år vil få en mere central betydning i omstillingen til et mere bæredygtigt og grønt energisystem, og det er en omstilling, NRGi skal være en del af. Better Energy er en stærk spiller med den ekspertise, der skal til, for at vi kan sætte skub i udviklingen, fortæller Jakob Bundgaard, Koncerndirektør for Strategi og Renewables i NRGi til Energy Supply

Siden etableringen i 2012 har danske Better Energy med opførelsen af mere end 150 MW solenergikapacitet været en af de hurtigst voksende virksomheder inden for solenergi.

Solcelleparkerne i Horslunde og Nees bidrager med en samlet kapacitet på 53,3 MWp til NRGi’s voksende portefølje af vedvarende energi, der også tæller 53,2 MW vindenergi og investeringer for ca. 1 mia. kr. Investeringen i sol er den første af sin karaktér for NRGi, da man hidtil har investeret i vind. Det er dog ikke energiformen, der har været afgørende for, hvad man har investeret i.

Forretningsenheden NRGi Renewables A/S ejer og driver og investerer løbende i nye projekter. Den nuværende idriftsatte portefølje består af 12 vindmøller i Danmark med en samlet kapacitet på 37,9 MW. Herudover er der indgået købsaftaler på yderligere kapacitet med idriftsættelse i 2017.

Investeringsstrategien har fokus på Nordeuropa og på projekter med markedsmodne teknologier inden for land og kystnære vindmøller samt solcelleparker. Der investeres både i projekter under udvikling samt idriftsatte anlæg, som har en stabil indtjening med en lav til middel risikoprofil.

– Vi har hele tiden været på udkig efter markedsmodnede projekter og potentielt set inden for alle typer vedvarende energi. Det væsentlige er, at de bliver økonomisk rentable, og at de batter noget i vores bidrag til omstillingen på længere sigt, fortæller Jakob Bundgaard.

Del dette med dit netværk: