RAMBØLL BOOMER

Det går aktuelt meget stærkt – og 2020 var et rigtigt godt år for Rambøll-koncernen. Rambøll har netop offentliggjort regnskabet for 2020. Een milliardstor omsætning på 13,6 milliarder kroner, dokumenterer at alle i  som Rambøll er travlt beskæftiget. – Vi har formået at levere et tilfredsstillende resultat i et vanskeligt år samtidig med, at vi har forbedret vores cash flow markant, og vi kommer ud af 2020 som netto gældfri. Det viser, at Rambøll er en robust og sund virksomhed. Samtidig har vi fastholdt en meget høj kunde- og medarbejdertilfredshed på niveau med 2019,” siger koncernchef i Rambøll Gruppen, Jens-Peter Saul.

– Vores 16.000 kolleger har i årets løb udvist et enormt engagement og fokus på at servicere vores kunder. På tværs af virksomheden har vi skullet omstille os til nye måder at arbejde på, hvilket har krævet fleksibilitet og vilje til at samarbejde digitalt fra både medarbejdere og kunder. Jeg vil gerne udtrykke min dybe taknemmelighed for mine kollegers ekstraordinære engagement og bidrag gennem dette svære år, fortsætter Jens-Peter Saul.

Rambøll opnåede positiv organisk vækst i Norge, Finland, Tyskland og forretningsenheden for Vand med indtjening over 2019-niveau. USA, Storbritannien, Mellemøsten, Asien, Stillehavsområdet og forretningsenheden for Miljø & Sundhed blev negativt påvirket af pandemien. I Energi var resultatet negativt påvirket af den globale tilbagegang i olie- og gassektoren, men det blev delvist opvejet af gode resultater inden for grøn omstilling, eksempelvis inden for havvind, brint, Power-to-X og CO2-fangst, lagring og udnyttelse (CCUS).

VERDENSMÅL. Ser vi fremad, er vi forsigtigt optimistiske med hensyn til de globale økonomiske udsigter efter pandemien, og vi ser positivt på de muligheder, vi kan skabe for vores kunder ved at udnytte vores kernekompetencer i at levere innovative og bæredygtige løsninger, siger Jens-Peter Saul.

I 2020 bidrog 62 procent af Rambølls bruttoomsætning til et eller flere af FN’s Verdensmål for Bæredygtig udvikling, og virksomheden fortsatte med at videreudvikle sin portefølje relateret til bæredygtighed.

Købet af det verdenskendte arkitektfirma Henning Larsen styrkede også Rambølls position som førende inden for bæredygtig arkitektur, landskabsarkitektur og byudvikling. I 2020 blev der etableret en samlet global forretningsenhed med 600 arkitekter, landskabsarkitekter og byplanlæggere, der vil operere i markedet under Henning Larsens navn og brand.

– Ved at kombinere avanceret arkitektur og landskabsdesign med vores dybe tekniske indsigt er det ambitionen at blive en førende arkitektur- og landskabspartner, der kan levere evidensbaserede bæredygtige designløsninger til kunder, byer og samfund over hele kloden. Sidste år leverede Henning Larsen sit bedste resultat nogensinde, og vi har allerede vundet en række spændende projekter sammen. Det giver mig tillid til, at vi er på rette vej, siger Jens-Peter Saul.

BÆREDYGTIGHED. I løbet af 2020 lancerede Rambøll også en ny global organisation for Strategisk Bæredygtighedsrådgivning, der tilbyder strategisk rådgivning og ekspertise til private og offentlige kunder om bæredygtig transformation. – Ved at udnytte vores management konsulent-ekspertise kan vi hjælpe vores kunder med at integrere bæredygtighed i deres strategier, organisationer og kultur og dermed gøre dem i stand til at omstille sig til en bæredygtig fremtid. Vi ser dette som en meget vigtig investering i Rambølls fremtidige vækst, siger koncernchef Jens-Peter Saul.

MANGLER MEDARBEJDERE Projekterne og visionerne i Rambøll rummer også ansættelse af  +75 nye medarbejdere i 2021 inden for ingeniørrådgivning, bygherrerådgivning, arkitektur, bæredygtigt byggeri og projektledelse. – Vi er intenst på jagt efter de rette innovative medarbejdere, der ønsker at udvikle sammen med os, men som ikke mindst også stiller store krav til deres egen faglige udvikling. Det der adskiller os fra mange andre rådgivere er, at vi har alle kompetencer samlet under samme tag. Det betyder, at vores medarbejdere oplever de stærke dynamikker det giver at arbejde tæt sammen med andre fag end sit eget, hvilket man udvikler sig af både fagligt og personligt, lyder udmeldingen.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar