Opgaveglidning – væk fra lokale leverandører?

Måske går fremtidens partnerskaber (SDG17) også på, at større virksomheder investerer tid, penge og know-how i de lokale mindre virksomheder og understøtter, at de sammen går ind i den bæredygtige tidsalder? – I takt med at de større virksomheder udvider det bæredygtige fokus til at gælde hele forsyningskæden, så opstår der et dilemma, som jeg synes fortjener lidt opmærksomhed, siger Christian Terkelsen, Craftmanship.

Han slår et slag for dilemmaet, der består i, at de mindre lokale virksomheder godt kan have svært ved at leve op til de mange bæredygtigheds krav, som pt. defineres i de nye indkøbsstrategier i de større virksomheder – i hvert fald på den helt korte bane.-  Derfor kan der opstå en opgaveglidning væk fra lokale leverandører, der over mange år har været en gode samarbejdspartnere og skabt lokale jobs og vækst i området, hvor de større virksomheder ligger placeret, og over til virksomheder, der er længere fremme på bæredygtighedsdagsorden, mener han og tilføjer:

Og det er til en vis grænse også helt okay …. men uden at lyde for ”Morten Korch´sk”, så skal vi huske på, at bæredygtighed og verdensmål også handler om understøtte det lokalsamfund, som man er virksomhed i.

Det er danske virksomheder faktisk verdensmestre i ift. sponsorater, fonde, legater o.l.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar