Omfattende beslutning om EU’s klimapolitik

EU’s klimaministre er blevet enige om en omfattende lovgivningspakke på klimaområdet, der sikrer, at EU indfrier målet om mindst 55 pct. reduktion af hele EU’s drivhusgasudslip i 2030. Dermed er nærmest hele Fit For 55-lovpakken forhandlet på plads i Rådet, skriver Klimaministeriet i en pressemeddelelse.

– Efter årelange og hårde forhandlinger, hvor Danmark først har kæmpet for et ambitiøst udspil og siden for at fastholde og øge ambitionerne, kan vi fra dansk side være glade og stolte over de aftaler, vi har indgået i dag, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen, der understreger, at Danmark vil fortsætte kampen for endnu højere ambitioner.

Der er bl.a. enighed om et stop for salg af nye fossile biler i 2035 samt at styrke det eksisterende kvotehandelssystem for energi og industri. Dertil kommer, at kvotemængden i kvotehandelssystemet skal reduceres, ligesom der etableres et nyt separat kvotehandelssystem for vejtransport og opvarmning af bygninger. – Vi har i dag fået sat rigtig mange danske fingeraftryk på EU’s klimalovgivning. Vi har strammet kvotesystemet og reduceret tildelingen af gratiskvoter, hvilket gør det dyrere at udlede CO2. Vi har også opnået, at EU etablerer et nyt kvotehandelssystem for vejtransport og bygninger, siger Dan Jørgensen.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar