Ønsker mulighed for at handle lokalt

Norsk undersøgelse: Foreningen Norske Trevarer har gennemført en undersøgelse blandt norske kommuner om deres holdninger til forskellige spørgsmål – også om udbud. Det fortæller vores norske kolleger på Anbud365.

Givet, at prisforskellen ikke er alt for stor, så ønsker tre ud af fire norske kommuner øget handlefrihed til at favorisere lokale leverandører i udbudsprocesser. Dette fremgår af en ny undersøgelse Foreningen Norske Trevarer. Af samme undersøgelse fremgår det også, at tre ud af fire kommuner mener, at det samlede klimaaftryk (inklusive transport) på varer og tjenester bør vægte positivt i vurderingen af et givet udbud.

Norske Trevarers undersøgelse er gennemført af ”NorgesBarometeret” i månedsskiftet september/oktober. Målgruppen var Rådmænd og ordførere. 152 af de adspurgte, svarede.

Som et kuriosum blev der også spurgt ind til vægtning og vigtighed af billig anskaffelsespris kontra pris for længere levetid/mindre vedligehold ved vedligehold af bygninger. Den lave anskaffelsespris toppede listen.  Langt den overvejende del af kommunaldirektører og Rådmænd vægtede dog tilbud der indbefattede et mindre vedligeholdelsesbehov

Læs analysen her:

https://www.anbud365.no/bransjer/bygg-og-anlegg/undersokelse-tre-av-fire-kommuner-onsker-storre-mulighet-til-a-velge-lokale-leverandorer/?utm_source=Nyhetsbrev+fra+Anbud365&utm_campaign=7bdf64e57b-EMAIL_CAMPAIGN_2019_05_22_01_20_COPY_02&utm_medium=email&utm_term=0_580f3ce305-7bdf64e57b-175454618

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar