Øget certificerings interesse

Det forventes, at interessen for DGNB-certificeringer vil fylde mere i fremtiden, og at det i højere grad vil blive efterspurgt eller ligefrem krævet af bygherre, at der kan leveres et DGNB-certificeret byggeri, og det begynder også at blive et konkurrenceelement i udbudssituationer, om der kan tilbydes en bestemt certificering. Det skriver advokat og partner Holger Schöer, Holst Advokater i Dagens Byggeri.

Også uden for udbudspligten har flere private bygherrer stillet krav om bæredygtighed, og med den fart der er på udviklingen, er jeg meget sikker på, at bæredygtighed bliver en del af lovgivningen i form af et nyt bygningsreglement, lyder meldingen.

Hvis opnåelse af en bestemt DGNB-certificering skal til at være omfattet af totalentrepriser, kræver det, at totalentreprenører gør sig nogle tanker om at indrette produktionen efter at kunne leve op til de pågældende kriterier. Det starter allerede i projekteringsfasen, hvor det stiller krav til projekteringsteamet, der skal kunne tænke ud af boksen og tænke løsningerne ind både i forbindelse med projekteringen og tidsplanlægningen. Valgmulighederne inden for materialer kan være begrænsede, flere processer ved byggeriet vil måske være anderledes, og samtidig skal det sikres, at byggeriet lever op til både lovgivningen og bygherrens øvrige krav.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar