Lige før, valgkanonerne brager

Regeringen præsenterer sin 2030-plan:
Et grønnere, sikrere og stærkere Danmark

Ruslands krig i Ukraine har skabt en energikrise på tværs af Europa. Krisen skal håndteres, og det skal gøres ansvarligt. Selvom vi står i en alvorlig krise, skal vi evne at løfte blikket og se fremad, lyder meldingen fra Mette Frederiksen Regeringen, sådan lige før og næsten.

Med 2030-planen fortsætter regeringen den ansvarlige økonomiske kurs, så velfærden udvikles, økonomien forbliver sund, vores forsvar og sikkerhed styrkes, og der investeres massivt i den grønne omstilling. Samtidig er det tydeligt, at der er behov for flere reformer, nye midler og flere i arbejde, lyder udmeldingen fra Finansministeriet.

Der skal frem mod 2030 afsættes penge til børn og ældre og investeres i den grønne omstilling. Og så skal forsvars- og sikkerhedsudgifterne vokse. Det er hovedbudskaberne i regeringens formentlig sidste store politiske udspil, den såkaldte 2030-plan, få dage før Radikales valgultimatum oprinder. Derfor bliver det en “basispakke”, lyder det fra finansministeren. Og hvis der skal investeres mere, er der brug for reformer – Så er der heller ikke råd til meget mere, slår finansminister Nicolai Wammen (S) fast ved præsentationen af regeringens forslag til den økonomiske politik og prioriteringer de kommende otte år.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar