København: Klar med en lille milliard kroner

Københavnske virksomheder er trængt af, at samfundet er lukket ned og aktiviteten falder. Derfor står Københavns Kommune nu klar med en lang række tiltag, der skal holde gang i hjulene i de mange virksomheder, som kommunen samarbejder med. Det skal sikre, at virksomhederne kommer helskindet gennem krisen. – En stor del af Københavns erhvervsliv er i knæ, fordi kunderne udebliver. Her kan kommunen, som er en stor kunde, der årligt sender ca. 10 milliarder kroner ud til virksomhederne, medvirke til at holde hånden under erhvervslivet, siger Københavns overborgmester, Frank Jensen (S).

Økonomiforvaltningen sætter ind med at screene områder, hvor der kan skrues op for aktiviteten. Aktuelt har kommunen byggeprojekter for 350 millioner kroner, der kan fremrykkes og sættes i gang for at holde dampen oppe. Kommunen har allerede sat gang i konkrete byggeprojekter, der ellers skulle have ventet til, at skolerne lå tomme i sommerferien. Hvis det fulde beløb skal ud og arbejde nu, kræver det dog, at regeringen løsner anlægsloftet – der er et statsligt fastsat loft over, hvor meget kommuner må bruge på bygge- og anlægsprojekter. – Vi skal alle sammen yde, hvad vi kan. Og det er i alles interesse, at virksomhederne når gennem krisen og står klar, når hverdagen vender tilbage, siger Frank Jensen.

Her er Københavns Kommunes hjælpepakke til trængte virksomheder:

https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kobenhavns-kommune-klar-med-hjaelpepakke-til-traengte-virksomheder?publisherId=13559194&releaseId=13590191

Skriv en kommentar

avatar
Copy link
Powered by Social Snap