Klimaplaner af international standard

På Samsø og i Sønderborg er to klimaplaner af international standard netop blevet godkendt af det globale bynetværk C40. De to kommuner er en del af Realdanias klimaprojekt DK2020, hvor de sammen med 18 andre danske kommuner arbejder for at sætte nye standarder for kommunernes klimakamp.

Det er ikke kun store, internationalt kendte byer som Los Angeles og London, der kan levere klimaplaner på et niveau, der matcher Paris-aftalen.

Også Samsø Kommune og Sønderborg Kommune har nu sat det sidste punktum i hver sin ambitiøse klimaplan, som er blevet udarbejdet efter samme standard for klimaplanlægning, som anvendes af nogle af verdens største og mest ambitiøse byer i det globale bynetværk C40.

Yderligere 18 danske kommuner færdiggør deres klimaplaner i 2020. Alle er de en del af Realdanias projekt DK2020. Her har 20 danske kommuner siden foråret 2019, med hjælp og sparring fra Danmarks Grønne Tænketank CONCITO og eksperter fra C40, været i gang med et forløb, som ruster dem til at udvikle en klimaplan, der viser vejen til netto nul-udledning for kommunen som geografisk område senest i 2050. Derudover skal klimaplanen indeholde konkrete bud på, hvordan kommunen vil tilpasse sig klimaforandringerne.

Læs om bl.a. Samsøs og Sønderborgs meritter her: https://realdania.dk/nyheder/2020/07/dk2020-de-foerste-faerdige-klimaplaner

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar