KLAR-PARAT-BYG … for 21,6 mia. kr.

Kommunerne er klar med projekter for 21,6 mia. kr. på skole- og børnehavebyggeri, renovering af veje, gadelys og bygninger. Tallene kommer fra en rundspørge til kommunernes økonomichefer aforetaget f KL’s nyhedsmagasin Momentum.

Om kommunerne så får lov til at bruge mange penge på disse projekter næste år er en anden sag. Anlægsloftet var i 2020 på 19,1 mia. kr., men blev suspenderet pga. coronakrisen. Skal kommunernes ønskeliste for næste år realiseres, så kræver det, at loftet også i 2021 suspenderes.

– Hvis vi gerne vil bruge kommunernes muskler til at få skudt samfundet i gang igen, så kan det ikke nytte noget, at man får vedtaget et anlægsloft, som betyder, at vi skal udskyde projekter, som vi ellers gerne ville have gennemført næste år. Det er derfor vigtigt, vi får suspenderet næste års anlægsloft, siger Trine Græse (S), borgmester i Gladsaxe, til Momentum.  20,5 pct. af kommunernes anlægsbehov er på skoleområdet, fremgår det af rundspørgen. 18 pct. er for dagtilbud, 12,6 pct. for vejområdet og 9,6 pct. for kultur- og fritid.

Erhvervspolitisk direktør i Dansk Byggeri Torben Liborius bakker også op. – Der er jo ikke tale om, at der vil blive skiftet til guldvandhaner eller lavet ting, der er overflødige. Det er jo nyttige og vigtige projekter, der både vil reducere de fremtidige driftsomkostninger og sikre bedre indeklima og arbejdsmiljø, samtidig med at man får stimuleret en aktivitet på byggeområdet, som der er brug for nu for at holde gang i og hjælpe beskæftigelsen. Så det er nærmest et Kinder-æg, lyder kommentaren fra Torben Liborius til KLs Momentum.

Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar