Hjemmesygepleje – en præcisering

I artiklen Håndholdt hjemmesygepleje har vi skrevet om Ikast-Brande Kommunes udbud og den hollandske Buurtzorg-model.

Det har affødt følgende kommentar fra Bjørn Kassøe Andersen, direktør og talsperson for Lokalpleje Danmark.

  • Antallet med medarbejdere hos Buurtzorg i Holland er knapt 15.000. Det er relevant ift. at stabsfunktionerne varetages af blot omkring 50 medarbejdere. Yderligere er der i øvrigt godt 20 coaches og to direktører.
  • Udbuddet i Ikast-Brande Kommune vedrører hjemmesygepleje. Leverandøren, som får opgaven, skal også levere hjemmepleje (under godkendelsesmodellen) – og det er ved at få begge opgaver, at leverandøren bliver i stand til at mindste antallet af personer, der kommer i en borgers hjem. I Danmark er de to leverancer opsplittet i stort set alle landets kommunerne, idet hjemmesygeplejen leveres af kommunal leverandør og kun hjemmeplejen kan leveres af private aktører. Også internt i kommunerne er det almindelige, at de to områder håndteres med separate ledelser og teams.
  • Lokalpleje Danmark er en socialøkonomisk virksomhed med almennyttigt formål. Den er etableret efter en opskrift svarende til Buurtzorgs nonprofit setup i Holland. Vi har siden 2018 samarbejdet med Buurtzorg om at få konceptet rullet ud i Danmark sammen med den første kommune, der ønsker at gøre det.
Del dette med dit netværk:

Skriv en kommentar

avatar